Bag ved bygningerne ligger de 5,4 ha landbrugsjord, som med Veddinge Bakker som baggrund er et betagende syn. 6-7000 m2 heraf er kommet i byzone og forhåndsgodkendt til byggeri af 6 etplansvillaer. jeg ville måske bygge et lækkert drivhus i stedet for.

 • Marktegning

  Her ses markkortet, som oprttet af direktoratet v hja VKST, som hjælper med al indberetning og ansøgning. Alt inden for de ræd/gule stiblelinjer hører til Sommerdal. Kommunen har bevilget dispensation for græsning. Både hvor der er byzone og hvor der er tæt på skel. De sidste 5-6 år har lam været vores vigtigste produktion. Ligesom høns er de hyggelige og sjove. Det er også en produktion i balance. Bortset fra lidt mineraltitlskkud spiser de kun det, der gror på folden. Græs om sommeren, wrap om vinteren.

 • Hønsehold

  Vi har kun i meget begrænset omfang haft høns og kun til eget forbrug. Det må man vel minimum ha. Høns er hyggelige og sjove og æg er et godt kosttiskud. På en af de andre gårde har vi haft 35 fritgående økologiske høns. Vi lod dem gå i samme fold som fårene, beskyttet af elhegn. Så der var ingen problemer med ræven. (næsten - han snuppede et par styker om året - og Mikkel skal også leve). Vi har haft planer om at starte op med høns på Sommerdal. Bla pga den skønne gødning, de laver til grøntsagsproduktionen.

 • Fåreavl

  De sidste 6-8 år har vi specialiseret os i får og lam. Gimmerne er solgt videre til andre brug eller er gået til fornyelse af egen besætning. Vædderne er mest gået til kødproduktion. Vi har brugt racen Dorset, fordi det er et godt kødfår. Og fordi de er gode til at læmme - for det meste uden komplikationer. På billedet til venstre ses wrapballerne. Vi laver nellem 60 og 80 om året á 360 kg. Vi bruger måske selv 20 baller. Resten sælger vi. Der er gode priser på økologisk wrap.

 • Andre produktioner

  Før fåreavlen har vi dyrket byg med nogenlunde resultat. Men det gir jo stor afhængighed af maskinstationer. Så har vi eksperimenteret med grøntsager. De gror fint. Men dete gør ukrudtet jo også. Så der er brug for makinkraft og/eller manpower. Får kan græsse mellem frugttræer (hvis man beskytter stammerne). Så det har vi også tænkt på. Og et godt væksthus. Plus at kikke på, hvad VKST har på programmet af alternative produktioner.