Et økosamfund er et spændende sted at bo.  Her findes inspirerende naboer, som man kan ha et fællesskab med.  Og meningsfyldte, bæredygtige aktiviteter, man kan blive glad i låget af.  

Sommerdal skal være et godt lille økosamfund, hvor man bor i sin egen boliger og samarbejder på individuelle måder om et drive et sted, hvor man fx vi kan være sammen om at producere vores egen mad, sælge til lokale forbrugere og på enhver tænkelig måde samarbejde om at udbrede sundere og gladere livsformer, end dem, vi kender i dag.  

Den foreløbige plan er, at man etablerer sig i en boligforening på foreløbig de 3 nye husstande og går sammen om at planlægge, tegne og bygge boligerne.   Da boligerne skal etableres i et eksisterende "råhus" køber man sig ind i økosamfundet og sikrer sig en plads for 50-75.000 kr.  Derudover er der 3 eksisterene husstande, lejere, som skal integreres i boligforeningen.  Endelig er der mulighed for at bebygge en del af landbrugsarealet, hvis man ønsker at udvide. 

Når den nye gruppen er etableret holder vi et møde med jurist og arkitekt og stifter boligforeningen.

På ejendommen findes næsten alt det værktøj, man skal bruge for at bygge et hus.

 

PT producerer vi økologisk lammekød.  Det er sjovt og får/lam er nogle skønne dyr.  Men jeg planlægger en længere pause og har sat får og lam til salg - da vi ikke både kan bygge og sikre dyrevelfærd.  Men foldene er der jo, så vi kan hurtigt bygge en flok  op igen, hvis vi ønsker det.

kh Liz CoolHjerte